Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hauskaa ja haastavaa

Seikkailumme ovat uniikkeja elämyksiä. Tee jotain mitä muut eivät ole tehneet.

Leijahiihto

Leijalautailua JerisjärvelläLeijalautailua Jerisjärvellä

 

Leijahiihto on lajina varsin nuori. Suomessa laji yleistyi 2000-luvun taitteessa. Nykyään aktiivisia harrastajia on joitain satoja. Leijahiihtoa voi harrastaa järvillä, pelloilla, tuntureissa tai vaikka suolla. Tuuli on olennainen osa lajia. Leija lentää tuulessa ja leijahiihtäjä käyttää leijan tuottamaa vetoa liikkumiseen. Lajin pariin kannattaa hakeutua kurssin kautta. Kurssilla saat perustiedot välineistä, harrastuspaikoista ja turvallisesta harrastamisesta sekä perustaidot leijan käsittelyyn.

 

Lumisurffi

Surffi elämääSurffi elämää

 

Lumisurf nimi viittaa lumilautailun ja surffauksen yhdistämiseen. Lumilautailu kehittyi jo aikanaan 60-luvulla samoista lähtökohdista. Lainelautailijat halusivat jatkaa harrastusta myös talvisin ja näin alkoi lumisurffaus. Nykyään lumilautailu mielletään enemmän hoidetuilla rinteillä tapahtuvana laskemisena tai temppuiluna. Lumisurf on elänyt siinä rinnalla hiljaiseloa. Viime vuosina lumisurffaus on alkanut saada taas suosiota. Harrastajia ja myös lautojen valmistajia tulee vuosi vuodelta lisää. Lumisurffauksen aloittaminen on suhteellisen helppoa. Tarvitset vain laudan ja lumisen rinteen. Hoidetut rinnepohjat ei sovellu lumisurffaukseen.

 

Lumikenkäily

Yllästunturin huipullaYllästunturin huipulla

 

Lumikenkiä on käytetty liikkumiseen jo tuhansia vuosia. Parhaiten lumikengät tunnetaan ehkä intiaanien ja eskimoiden historiasta. Suomessa on lumikenkäilty metsätyömailla ja rajavartiossa jo yli 100 vuotta. 90-luvulla lumikenkäily alkoi saada suosiota retkeily ja vapaa-ajan harrastuksena. Nykyään lumikenkä safarit ovat turistien suuressa suosiossa.